kinglionheart.blogg.se

Detta är en blogg om tv-serier

Gilmore girls Säsong 1

Kategori: Gilmore girls

Jag är en av de få personer som inte hade sett Gilmore girls. På något sätt har den serien aldrig tilltalat mig. Kan bero på att man har läst så mycket om den och att det har tagit "spänningen" från serien. Man vet ju i princip redan vilka som slutar upp med varandra och att det är en familjehistoria. Men nu när jag hade fått min nya blue-ray spelare så kände jag att det var läge att damma av boxen som jag köpte för något år sen och börja se. Så nu har jag sett hela säsong 1 och ja, serien är bra. Den är lite långsam ibland och kan märka att jag blir lite ofokuserad för det händer för lite men samtidigt är det lite charmigt. 
 
Bästa avsnittet: Nu minns jag som vanligt inte vilket avsnitt som var bäst. Jag gillade det avsnittet som Christopher vad med i. Även fast jag var irriterad att han var med för har för mig att Luke och Lorelai skulle måla Lukes cafe och dom hade en stund i det avsnittet. Sen är det ju nackdelen med att se serien senare för man känner ju igen skådespelarna. Jag vet ju att Christopher kommer vara med mer och att Dean inte kommer vara det. Sen gillade jag avsnittet som Rory och Dean blev tillsammans i andra gången, söta! Ja, och höll nästan på att glömma när Richard blev sjuk. Det var ett fint avsnitt!
Bästa karaktären: Oj, svårt! Man gillar ju alla i princip. Favoriterna blir väl automatiskt Lorelai och Rory. Sen gillar jag Sookie också! 
Snyggaste karaktären: Luke och Christopher är väl dom snyggaste hittills. 
Bästa paret: I denna säsongen blir det Rory och Dean. 
Bäst i säsongen: Alla relationer och konversationer. Allting är så genomtänkt! Alla skådespelarna gör ett bra jobb att få allting så naturligt som möjligt. Lorelai och Rory är bäst i serien, mysigare mamma/dotter relation på tv är svår att hitta idag!
Värst i säsongen: Max.. Haha. Alltså jag gillar Max som karaktär, han är ju snäll och så men jag vill ju se Lorelai med Luke..! Och nu friar han till henne?! Var inte med på det. Hon har fått två frierier i bara en säsong. 
Övriga kommentarer: Detta känns som en typisk sommarserie för min del. Lite mysig, lite charmig och lite lugnare. Även fast man får hänga med i svängarna när Lorelai och Rory börjar prata. Som jag skrev längre upp så kunde jag bli lite ofokuserad ibland för det händer för lite. Och sen har jag rätt många serier som jag tittar på nu över sommaren som är lite lugnare så det kanske är därför. Sen kan jag inte hjälpa att koppla ihop Lauren Graham's roll här med Sarah i Parenthood. Dom flesta har väl sett Gilmore girls innan Parenthood men för mig blev det tvärtom och jag stör mig oftast på Sarah i Parenthood för hon har förhållanden hit och dit och pratar hit och dit och får utbrott hit och dit. Så då blir det nästan automatiskt att jag inte gillar Lorelai pga av det. Rollerna påminner ändå lite om varandra. Hoppas iallafall att jag slutar koppla ihop dom ju längre jag ser! Är glad att jag tog tag i detta projektet iallafall. 6 säsonger kvar, here we go!
 
 

The white queen

Kategori: The white queen

Jag kollade på första avsnittet av The white queen för nårga dagar sen. Jag gillar serier/filmer som utspelar sig för länge sen. Det är den svenska Rebecca Ferguson i huvudrollen (hon spelade Anna i Nya tider innan, haha). Någon som tittade på den? Jag gjorde det iallafall.
 
Jag tyckte att avsnittet var lite rörlig. Man fick inte veta så mycket bakgrund om Elisabeth och hennes familj mer än att hennes man blev dödad av kung Richard. Hon håller på att mista sitt land och söker upp kungen för att få hans godkänande? att få behålla det. Kungen blir såklart förälskad i Elisabeth direkt och dom gifter sig i hemlighet.
 
Det var väldigt kort om vad första delen av avsnittet handlade om. Det jag inte gillade var att kung Richard nästan våldtog Elisabeth. Vem gifter sig med en man man knappt känner som dessutom har försökt våldta en? Tyckte det var världigt upprörande och rent av provocerande. Nej, usch!
 
Sen brukar piloterna vara sämre och jag kan inte annat än att hålla med här. Det var mycket information som skulle in på kort tid. Sen är det lite häxhuffenpuffens med också, hoppas inte det förstör för mycket. Men jag ska ändå titta vidare för som sagt så jag gillar oftast sådana här serier.
 
 

200613

Kategori: Game of thrones

Detta tyckte jag var väldigt roligt, Game of thrones i "andra serier";
 
 
 
 
 
 

Twisted S01E02

Kategori: Twisted

Bara andra avsnittet på Twisted och jag gillar det verkligen redan! Det är sådär härligt tonårsdrama! Titta på den om du gillar sådant!
 
Jo's pappa känns lite väl överbeskyddande men samtidigt är han ju något på spåret. Det där halsbandet är ju borta och Danny har det ju uppenbarligen av någon anledning. Det verkar ju betyda något för honom för han kunde ju inte ta sönder det i slutet. Kanske inte ens är samma halsband?
Sen får man fortfarande inget riktigt grepp om Danny. Han är snäll ena sekunden och väldigt "cool" men i nästa slåss han i skolan. Vi får se vad som händer. Gillar han och Jo iallafall. Kanske kan bli något där? Han har inte samma kemi med Lacey. Lacey har jag ingen riktig åsik om än så länge. Hon bara är där, ingen vidare personlighet. Hennes bästa vän blir mördad men hon verkar inte ta det så hårt? 
 
Sen Dannys mamma är ju hal som en ål. Hon har ju något finger i spelet tror jag! Och den där läraren, haha, usch!
 

Pretty little liars S04E02

Kategori: Pretty little liars

I detta avsnittet fick jag lite svar på Tobbys mamma som jag inte hängde med i i förra avsnittet. Det känns som att den storyn inte är klar än och det får säkert konsekvenser att han hjälpte A. 
 
Hannas mamma målas nu upp som Wildens mördare. Hon träffade antagligen honom på brottsplatsen precis innan han dog eller nått sånt. Hade varit lite kul om det ändå var hon för det hade varit så oväntat just för att det inte brukar vara så i denna serien.
 
Sen fåglen, haha. Jag tyckte det var så dåligt. "Ja men efter 4 år dyker en fågel upp med en massa information om Allison". Ja, vad ska jag säga? Såklart att A tog den och matade den med en annan fågel (blä). 
 
Jag tycker synd om Spencer som inte kom in på collage. Jag håller med Ezra om att det nog är smart att inte skriva om allt det där i en collageuppsats!
 
Och Aria hittade en ny kille. Hoppas att det kan bli något intressant där och att han inte visar sig vara skum han med :P
 
 
 

The fosters S01E03

Kategori: The fosters

Detta var ett bra avsnitt tycker jag! Även fast man räknar ut rätt fort vad som ska hända så gör det inte så mycket. 
 
I detta avsnittet fick Brandon välja om han ville flytta in hos sin pappa. Tyckte det var lite skumt att han inte redan hade fått det valet. Jag menar han är 16 år, man vet vem man vill bo hos vid det laget. Förstår att hans mamma blev ledsen men samtidigt så ska han få bestämma det själv. Tyckte det var så fint när han och hans pappa stod och kramades i slutet. 
Apropå Brandon så är hans flickvän en riktig bitch. Märkte man ju direkt men nu får hon ändå ge sig. Jag förstår att hon är svartsjuk för Brandon och Callie har ju riktigt fin kemi och man ser ju på dom att dom vill ha varandra :P Men Brandon har ju inte gjort någonting fel så ja, hon får helt enkelt ta och lugna ner sig lite.
 
Jag förstod precis som dom flesta andra att mamma-rektor (minns inte namnet) skulle hjälpa Jude att fuska. Undra om någon får veta det. 
 
Sen the twins. Minns inte namnet på dom heller men jag tycker iallafall att the twin brother ska få träffa bästa vännen. Dom är söta ihop :)
 

True blood S06E01

Kategori: True blood

Igår var våra favorit vampyrer i Bon temps tillbaka för säsong 6! Jag kom knappt ihåg hur säsong 5 slutade så jag kollade väldigt noga på preview-grejen. 
 
Det började där säsong 5 slutade med att Bill dog? och blev något annat. Haha, vet inte vad han är för något än, vampyr-gud? Han kanske inte ens dog. Vi får se. I slutet på avsnittet hoppade ju iallafall Lilith in i hans kropp så jag antar att han nu är henne. Eller så lever hon bara i hans kropp. 
 
Sen så dog Sams tjej som jag fortfarande inte minns namnet på. Tyckte det var synd för jag gillade henne och tycker Sam förtjänar lite kärlek! Tycker han mest har otur hela tiden. Nu har han iallafall dottern så hoppas att det inte händer dom något.
 
Jason var korkad som vanligt. Jag sa med en gång jag såg den gamla gubben att det var Warlow. Men nej, ta och berätta hela din uppväxt och om din syster, jätte smart :)
 
Jag gillar Pam och Tara så jag hoppas inte att Tara är död nu. Minns hur mycket jag störde mig på henne innan men med Pam är hon helt okej. 
 
Den nya karaktären med brillorna kommer ju starta trubbel på något sätt. Om han egentligen vill döda alla vampyrer eller om han faktiskt vill ha igång True blood fabrikerna? Dom har som vanligt hittat en väldigt bra skådis till den rollen.
 
Och sist men inte minns Eric. Min love, haha. Jag är helt kär i Alexander Skarsgård :P Jag gillade honom i detta avsnittet, kanske inte hur han behandlade Pam men resten. Bra att han gav tillbaka Sookie sitt hus. Man kan ju inte hjälpa att shippa Eric och Sookie. Bill, vem fan är det :P ?
 
En grej till, varulvarna är rätt irriterande. Dom springer bara runt nakna och ligger med varandra. Jag tycker inte dom passar riktigt in i storyn.. Dom kanske kommer med lite mer med resten av gänget senare i säsongen så dom får lite mening.
 
Jag tyckte avsnittet var bra. Hoppas på lite krig mellan människoroch vampyrer nu. Lite som det var i säsong 1 och 2.
 
 

New girl Säsong 1 & 2

Kategori: New girl

Nu har jag sett klart New girl. Det tog bara några dagar att plöja igenom alla avsnitten. I början hade jag lite svårt för Jess för hon var så gapig men sen tyckte jag inte det var så farligt. Vet inte om hon lugnade ner sig eller om jag blev van. Jag hittade denna sammanfattningen på http://tvdorkss.blogg.se/ och tyckte den var bra så jag fyller i den.
 
Bästa avsnittet: Svårt att säga ett avsnitt. Jag gillade alla avsnitten i slutet på säsong 2. Jess och Nick var ju så söta då. Sen var Schmidt rätt så rolig när han hade brutit sin penis, haha (hatar det ordet).
Bästa karaktären: Jag tror nog att Schmidt är den bästa karaktären för han har sådan speciell personlighet och sen är det så kul att se hans bakgrundshistoria. 
Snyggaste karaktären: Nick! Sen är ju Jess väldigt söt.
Bästa paret: Jag gillar både Nick/Jess och Schmitd/Cece så jag vet inte. Man har ju inte sett Nick och Jess som par än.
Bäst i säsongen: Som jag nämde tidigare var avsnitten i slutet på säsong 2 bäst. Det var ju pga att Jess/Nick fick ihop det så det var väl det bästa i säsong 2. 
Värst i säsongen: Jag tycker att dom ska ge Winston lite mer utrymme, annars vet jag inte. Kanske Jess gapighet i början på säsong 1.
Övriga kommentarer: Jag började kolla på New girl precis när den kom och då slutade jag efter några avsnitt. Jag är glad att jag gav den en andra chans för jag kommer fortsätta se den i höst. Alla karaktärerna är mysiga och roliga och jag blir på gott humör när jag ser den. Den slår ju såklart inte Vänner men vem gör det? Man kan inte jämföra allt med Vänner (även fast jag gör det nästan hela tiden...). 
 
Nästa säsong ska bli spännande och se nu när Jess/Nick faktiskt är ett par. Hoppas dom gör det bra och att det inte blir någon otrohetsgrej. Orkar inte med det! Sen får vi se vem Schmitd väljer. Jag tror såklart Cece som dom flesta andra. Men man vet ju aldrig. Jag gillade ändå den andra tjejen. Schmidt var lite mer avslappnad med henne. 
 
Vilket fall som helst så har jag också trillat dit och blivit ett New girl fan!
 
 

170613

Kategori: Allmänt

Jag gjorde ju någon slags "sammanfattning" förra veckan på vad jag skulle se den veckan. Jag gillade det så jag gör likadant denna vecka. Så det här ska jag se;
 
True blood (säsongspremiär) Jag minns knappt hur det slutade förra sommaren. Jag tycker inte att True blood har varit lika bra dom senaste säsogerna. Så vi får se vad vampyr-gud Bill gör i denna säsongen. Men det är ju aldrig fel att titta på Alexander Skarsgård..
Keeping up with the Kardashians
Real housewives of New jersey
The goodwin games Det händer inte mycket i avsnitten men jag vet inte. Den har något :)
The fosters 
Mistresses Jag ger den några avsnitt till
Teen wolf Jag tror jag vet vad jag saknar i denna serien. Lite dialoger och kärlek. Visst Allison och Scott, men dom pratar inte med varandra och jag tycker knappt dom passar ihop :P Så fort dom kommer i bild blir det bara lite musik. Mer dialoger!
Pretty little liars
Twisted
Graceland Fortfarande inte sett
 
Sen har jag tittat klart på New girl och har tagit en liten paus i Fringe för att se Gilmore girls. Är på avsnitt 9 på säsong 1 och jag gillar det. Riktig feel good serie. Jag tänkte att jag skulle växla mellan den och Fringe. Men när jag väl börjar kolla på något kan jag oftast inte sluta. Blir för inne i en serie för att helt plötsligt byta till en annan. Fringe var ett undantag, men den är SÅ rörig. Man måste vara koncentrerad hela tiden för att hänga med. Så ja, den får pausa lite.
 
Ha en bra vecka!

Pretty little liars S04E01

Kategori: Pretty little liars

Då har jag kollat på fösta avsnittet av Pretty little liars. Och jag känner lite snark...
 
Den stora twisten med säsongsavslutningen i säsong 3 visade sig vara en gris. Jag bara undrar varför? Haha, så jäkla dumt. Kunde dom inte bara lagt Walden där istället? Eller hittade dom honom mördad 2 meter bort från bilen? Aja. Walden var som sagt död. Undra vem som mördade honom? Gillade aldrig honom, vem gjorde det? Så det spelar inte mig så stor roll att han är död. Hanna fick ju tag på videon i bilen iallafall!
 
Mona har blivit snäll? Eller spelar hon? Jag undrar om manusförfattarna ens vet det än..
 
Ezra och Aria är bara tråkiga. Tyckte det hade varit lite små kul om hennes dröm faktiskt hade stämt. Lite action!
 
Sen Toby fortsätter dom göra skum. Det där med hans mamma? Hängde inte riktigt med där? Eller så minns jag inte om dom har tagit upp hans mamma i andra säsonger? Jag gillade Toby innan och gör väl det fortfarande men man blir ju lite kluven när han beter sig skumt 75% av tiden :P
 
Undra om det är Melissa i den andra dräkten? Hoppas det, hon om någon har ju varit skum från första början.
 
Sist men inte minns. Vem är A då? Jag har förtillfälligt ingen teori.. Lever Allison? Tvillingsyster? Pojkvänner? Mammor? Ja, ni fattar!
 
 

Twisted

Kategori: Sommarserier 2013

I veckan började en ny serie på ABC family som heter Twisted. Jag kollade såklart in första avsnittet och jag gillade det. Jag har inte så höga krav när det kommer till ABC family, det är ju egentligen inte min målgrupp. Men trotts det så var den rätt så bra. 
 
Det handlar om en kille som mördade sin faster när han var 11 år när han lekte med sina 2 bästa kompisar. 5 år senare kommer killen Danny? tillbaka från fängelset eller vart han hade varit och ska börja high school med sina gamla vänner. Dom gamla vännerna är inte vänner längre. En har blivit en populär tjej medans den andra är lite alternativ och har gått hos en psykolog (hon var väldigt lik Aria i Pretty little liars). Jag minns inte vad dom heter tyvärr. 
 
I piloten mördas en annan tjej efter att hon haft sms kontakt med Danny. Och nu är den stora frågan; mördade han henne?!
 
Jag vet inte vad jag ska tro om Danny. Han mördade ju sin fastet men varför? Våldtog hon honom? Sexuellt utnyttjad? Hotade hon hans bästa vänner? Men jag är rätt säker på att han inte mördade den andra tjejen. Han snodde nog bara hennes halsband. Det blir säkert någon kärlekstriangel mellan dom 3 huvudkaraktärerna. Jag tyckte att Danny och mini-blond-Aria hade mer kemi. Men vi får se. Jag fortsätter kolla på den här serien tillsvidare!
 
 

110613

Kategori: Allmänt

Jag har inte bloggat på ett tag nu. Har inte riktigt kommit in i det än. Funderar också på hur jag ska sammanfatta veckans avsnitt. Om jag ska göra ett inlägg för varje, göra alla i samma, två inlägg i veckan eller skriva kort om alla serierna bara (typ "detta ska jag se denna veckan". Vissa dagar känner jag för att skriva om avsnittet jag sett men ibland känner jag inte så mycket efter och då är det svårt. Jag får se hur det blir. Dom flesta serierna är ju på paus nu ändå. 
Men detta är vad jag ser på och ska se denna veckan;
 
Game of thrones (säsongsfinal) Riktigt nervös efter förra veckans blodbad :( Men det kan väl inte bli värre?
Keeping up with the Kardashians Har inte sett förra veckans avsnitt än
The real housewives of New jersey Okej, det känns att erkänna men jag älskar The real housewives. Kollar på alla förutom Orange county och det är bara för att jag inte har orkat se 8 säsonger av skit. Men med det säger jag inte att jag inte någon gång kommer se det :P Alla kallar Pretty little liars för guilty pleasure, släng er i väggen. Detta är RIKTIG guilty pleasure, haha.
The goodwin games Lite sommar-mys-komedi har väl ingen dött av?
The fosters Började förra veckan och jag tyckte om det. Det var bara en massa mys.
Teen wolf Alla älskar Teen wolf, jag tillhör inte en av dom. Första säsongen var så dålig.. Städade samtidigt som jag såg den :P Andra säsongen helt okej. Men den är ju inte JÄTTE bra. Jag ser den nog för att det finns så lite att se på nu och för att det är roligt att läsa vad alla andra tycker om avsnitten.
Mistresses Började också förra veckan. Jag vet inte vad jag tyckte. Ger den några avsnitt så får jag se.
Pretty little liars Är med blandade känslor som jag kollar imorgon. Det är ju inte bra längre :/ Det är lite som en gammal kompis man inte har så mycket gemensamt med längre fast man umgås ändå. 
Awkward. Jag gillar Awkward och alla ytliga problem varje vecka. Var man så paranoid i tonåren? Haha.
Graceland Började också förra veckan men har inte sett än. Läste att den skulle va bra så jag ska ge den en chans!
Hannibal Ligger efter big time med denna. Blev lite besviken på serien även fast skådespelarna är jätte bra.
 
Sen håller jag på att se New girl (nästan klar med säsong 2 nu) och Fringe (är även där i slutet på säsong 2, men där är 3 säsonger kvar sen :P)
 
Blev en liten sammanfattning på hur min vecka ser ut nu iallafall.